Bønner

Kaldede til et liv i bøn

Edith Stein

Elisabeth af Treenigheden

Teresa af Avila

 

Johannes af Korset

Johannes af Korset (1542-1591) fejres den 14. december, som er hans dødsdag. Sammen med Teresa af Avila gennemførte han den reformation af ordenen, der førte til den gren, der kaldes ”De uskoede karmelitter”. Det er den orden vi tilhører.

Juan , som han hed, før han trådte ind i orden, blev født i 1542 i en lille by nordvest for Avila. Hans far kom fra en rig adelsfamilie og forelskede sig i en forældreløs, fattig pige – Juans mor. Derfor blev faderen forstødt af sin familie. Da Juan kun var tre år døde faderen. To brødre havde han på det tidspunkt. Juans mor og hans ældre bror forsørgede familien ved væveri.

Juan kom i skole og senere fik han arbejde på et hospital, hvor man behandlede kønssygdomme. Med stor kærlighed plejede han patienterne. Hans overordnede havde planer om at gøre ham til hospitalspræst, men istedet trådte han i al hemmelighed ind i hos karmelitterne.

Efter et møde med Teresa af Avila blev han stifter af den mandlige gren af den reformerte orden.

Modstandere af reformen satte ham i klosterfængsel, hvor han udholdt svære pinsler og isolation i ni måneder. Herefter lykkedes det ham at flygte herfra og han blev en meget søgt sjælesørger på klostrene.

Johannes af Korset skrev bøger og digte om vejen til Gud. Hans skrifter er meget populære også i dag. Han beskriver meget poetisk såvel den trange vej til foreningen med Gud, som den glæde, der venter på vejen, hvis man holder ud.

Den 27. december 1726 blev han helgenkåret. Den 24. august 1926 blev han udnævnt til kirkelærer.